Verkiezing tijdens arbitragecongres voor Zuid I op 11 januari 2020

Verkiezing Gouden Scheidsrechtersfluit met vier genomineerden

Door RENE KIEBERT

voorzitter werving en behoud, bestuur COVS


Op het arbitragecongres in het Brabantse Helvoirt wordt opnieuw een verkiezing gehouden: wie krijgt dit keer de prestigieuze Gouden Scheidsrechtersfluit? (gesponsord door AXIWI- headsets).


Liefst vier verenigingen hebben dit keer een eigen kandidaat naar voren geschoven.


Uit Zeeuws-Vlaanderen: Levien de Groote, altijd zeer actief geweest in het verenigingsleven van de scheidsrechters als trainer, lid van de spelregelcommissie en voorzitter van afdeling Zeeuws Vlaanderen, floot actief tot in groep 2 tot zijn 47-ste.

Uit Tilburg: Peter Govers, onder meer tientallen jaren scheidsrechter op het hoogste amateurniveau, ruim tien jaar bestuurslid geweest, trainer van COVS-Tilburg, coach van het voetbalteam, nu ook rapporteur en scheidsrechterbegeleider bij de KNVB;

Uit Breda: Piet Janssen en uit Eindhoven: Christ van de Donk. Deze twee kandidaten hebben hun voetsporen méér dan verdiend op sportief en bestuurlijk gebied.


Stemmen

Op 11 januari zal Ron Sotthewes, de landelijk COVS-voorzitter, de kandidaten kort presenteren met hun cv’s. Hierna kan gedurende de hele dag gestemd kunnen worden. Om half vier zal René Kiebert, voorzitter van het organisatiecomité, bekendmaken wie de winnaar is geworden.

De gedeputeerde sportaangelegenheden van Noord-Brabant, Marianne van der Sloot (CDA), en Ron Sotthewes zullen de prijzen overhandigen.

Onder de vier genomineerden voor de Gouden Scheidsrechtersfluit.

Linksboven: Peter Govers uit Tilburg.

Rechtsboven: Levien de Groote uit Zeeuws-Vlaanderen.

Linksonder: Christ van de Donk uit Eindhoven.

Rechtsonder: Piet Janssen uit Breda.